Qalima

Tolkdiensten

Tolk- en vertaaldiensten

Wanneer taal, tekst en cultuur onbegrijpelijk worden helpen de interculturele diensten van Qalima bij het inzichtelijk maken van de communicatie. Helder en duidelijk.

Meer weten?

Tolk- en vertaaldiensten

Taal is het communicatiemiddel bij uitstek van de mens. Het is de manier om uitdrukking te geven aan onze gevoelens en identiteit. Taal is dan ook direct gekoppeld aan het gedrag en de emoties van mensen. Spreken gesprekspartners niet dezelfde taal dan is er een communicatieprobleem.


Taal is echter niet de enige vorm van communicatie. Ook lichaamstaal en houding zijn belangrijke aspecten in een gesprek. Deze 'non-verbale' communicatie is sterk cultuurgebonden en kan door de gesprekspartners eenvoudig over het hoofd worden gezien of zelfs verkeerd worden geinterpreteerd. De toegevoegde waarde onze tolkdiensten is dat wij in staat zijn om ook de non-verbale communicatie te 'vertalen'. Dit onderscheidt ons van andere tradionele tolkenbureau's.


Qalima beschikt over een ruime ervaring op het gebied van tolk- en vertaaldiensten. Of het nu gaat om medische, juridische of commerciele vertalingen wij hebben alle noodzakelijke vakkennis in huis om u het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te kunnen garanderen. Qalima is beedigd tolk/vertaler in het Arabisch, Marokkaans en Frans en gecertificeerd partner in het kwaliteitstraject van het Ministerie van Justitie. Dit houdt in dat u van ons kunt verwachten:


  • een constante en hoogwaardige kwaliteit
  • waarborg van een vertrouwelijke behandeling van al uw communicatie
  • vaste en duidelijke tarieven